Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép  ez a bejegyzés átlépte az 1800 nézőt. köszi!

 

ULCD02.

Brancs -

In

medias

res

 

Alapok: Feliks

A lemez hossza: 35 perc 19 mp

 

 

 Tracklist:

01. Avatás

02. PoFátlanok

03. Hallgass zenét, bazdmeg!

04. Lecke lazításból

05. Elfoglalt ember

06. Genxterváros

07. Hogyha kell

08. Merkülönbem

09. Nemdohányzó fülke (frísztájl)

10. Bakik

   

belehalgatós:

 

 

 

 

KépULCD13.

Brancs -

 

 

Sacra

 

 

 

auri

 

fames

 

Alapok: Feliks 60%, Pécső 40% (lopott dallam-loop: Rapterroristák c. dal)

A lemez hossza: 42 perc 44 mp

 

 Tracklist:

01. SAF intro

02. Csicskagecik

03. Rapterroristák

04. Barcika

05. Skit 1

06. Csek dissz

07. Egyirányú

08. Kibaszott gettó

09. Semmi értelme

10. Púlláut

11. Nyalomaszád

12. Stílusdiktatúra

13. Rasztapaaree

14. Skit 2

15. Rossz idők

16. Pébaky

 

Belehallgatás:

  

 

 

 

 

 

ulcd-23-brancs-atr-k.jpg

ULCD 23.

 

Brancs -

 

AntiTrend

 

Remiksalbum

 

 

 

Alapok: Feliks 60%, Pécső 40% (lopott dallam-loop: Trek 01, 08)

A lemez hossza: 40 perc 18 mp

 

 Tracklist:

01. Rootsintro

02. Tudásunk legjava 2004-2005

03. Elfoglalt PoFátlanok ultramix

04. Zeneelmélet skyth

05. Genxterváros (teknauh verzhiauh)

06. Lecke lazításból remiks

07. A faszom nem kéne? skyth

08. Hallgass degenerált zenét N2K remiks

09. Elfoglalt PoFátlanok ultramix instrumentál

10. Lecke lazításból remiks instrumentál

 

az album meghalgatható:

 

   

 

 

 

ulcd-29-brancs---north-zide-beatz.jpg

 

ULCD 29.

 

Brancs -

 

Nord

 

Zide

Beatz

 

 

 

 

Alapok: Feliks

 

 

 

 

 

 

A lemez hossza: 32 perc 47 mp

 

 

 

 Tracklist:

 

01. Kazettásmagnó

 

02. Ki lakik a domb mögött?

 

03. Energiát adok

 

04. A rímeknek mestere

 

 

05. Káros páros

 

06. In nomine premier feat. Brigantik

 

07. Anyád (street)

 

08. Ha hallod valahol

 

09. Instructor

 

10. Éjjeli műsor

Bonus track: Plasztik MC (originál)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ulcd-30-brancs---zsinnyegtetok.jpg

 

 

 

ULCD 30.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brancs -

Zsinnyegtetők

 

 

Alapok: Feliks és Pécső

 

A lemez hossza: 18 perc 51 mp

1. Zsinnyegtetők

2. Én mióta élek

3. Bula ABC

4. Szájalás (Fű alatt beatbox verzió)

5. Zsinnyegtetők instrumentál

6. Zsinnyegbakik

 

 

Brancs

„álgenxter csapat”

„a legoldszkúlabb magyar rap”

"az egyetlen miskolci breaklemez készítői"

Mikor a HK feloszni látszott, és a TNF-fel is problémák voltak, Trükkös Feliks és Mesteri Pécső nem akartak a babérjaikon ülni, ömlött belőlük az ötlet. Az Avatás-ban felrúgtak minden íratlan szabályt, ami az underground elvárásaként csak felsorolható. Kapásból nincs dallam, és mégsem unalmas, egy különleges megoldás miatt, amit a legnagyobb rapperek is csak egy-egy alkalommal használnak, ez pedig a Brancs-style, bár nem újkeletű dolog: soronként, félsoronként, negyedsoronként, sőt szótagonként váltogatni egymást - minél többször és mégis minél változatosabban. A második versszak utolsó sorában 8-8 részre van osztva a mondat, tehát minden második szótagot a másik mond. Ilyet eddig még sehol senkitől nem halhattak, pláne magyarul. Első lemezük ezért nem kaphatott kezdés címet, vagy újrakezdést, hanem közepébe vágva való kezdést, tehát „In medias res”-t. Titus biztatására egy egész kislemezt készítettek, bár ő maga nem szerepel rajta. A csapat neve először PoFátlanok lett volna, a P a Pécső, az F a Felikset jelölte volna, de a Brancs aztán rövidebb, hatásosabb, és legalább ilyen könnyen beazonosítható a jellemüket tekintve.

A lecke lazításból csak egy hullalaza, kurvalassú dal akart lenni. Az elfoglalt ember Pécső állandó zaklatóiról szólt, mikor valamennyire felismerte, hogy tényleg nem sok értelme van az állandó éjszakai bandázgatásnak egy idő után. A Genxtervárossal született meg konkrétan, hogy a Brancs elsőszámú „műfaji jelölése” az álgenxter lesz. Nyilvánvaló volt, hogy amiről rappeltek, nem volt igaz, csak műmájerkedés. Tulajdonképpen állíthatjuk, hogy Starface-en és Titus-on, és Lazy-n kívül senkinek nem jött be, de hát ők voltak a lényeg, mert ők értették a csíziót, őket nem a divat nevelte. A Hogyha kell különlegessége, hogy mindenestül 50 perc alatt készült, és hogy a dal teljes szövege egyetlen mikrofonnal, egyhuzamban lett felvéve. Ez kunszt, amit nem akar megcsinálni senki.

A borítón egy bazinagy, áthúzott cigaretta egyértelműen mutatta a véleményüket a dologról. Végül is a lemez eredeti alapkoncepciója valamelyest változott, például kevesebb dal lett rajta, de a Nemdohányzó fülke témája több más helyen szerepet kapott (borító, bonustrack-freestyle, Trükkös Feliks - Fuck peace - Nemdohányzó fülke).

A Brancs első nagylemeze az "Átkozott arany utáni hajsza" latin megfelelőjét kapta címnek. A helyzet élesedett: vállaltan álgenxter duónk ezúttal még pofátalnabb. Név szerint szedtünk elő olyan elemeket, akik fikázták a munkánkat, ezzel egyes kapcsolatok elásattak. Magában a Brancsban is mentek a súlyos viták, de a zene mindig és újra összehozott minket. Az oldszkúl hangzás és a visszhang védjegyünkké vált, próbáltunk váltogatós számokat továbbra is variálni, és megtartani azt a kunsztot, hogy egy szöveget, vagy egy trekket egészben vegyünk fel. Addig nem hagytuk abba, amig nem sikerült. Sok film közül, amit akkor néztünk, a francia "Balhé" c. tett ránk nagy hatást, az összes skit és bevágás innen van. A Csicskagecik koncepciója az volt, hogy úgy beszéljünk undorítóan, hogy közben teljesen lazán ejtjük a szavakat. A Rapterroristákban igyekeztünk kerek történetben felsorolni az akkori barátainkat. Mivel Kazincbarcikán 3-szor is felléptünk majdnem zsinórban, és ahol Siska Finoochi is elismerte totál oldschoolosságunkat, adta magát, hogy csinálunk nekik egy dalt, mégsem tudtuk ott előadni már többet. A Csek dissz szövege inkább az alap hatása, hagytuk, hadd legyen olyan, amilyen. Az Egyirányú utca újra egy sztori, melyben arra világítunk rá, hogy bármerre is tartasz az élet útján, ugyanoda lyukadsz ki: meghalsz. A Kibaszott gettóért bántottak minket, viszont egy igazi zenész azt mondta, pont ez a legjobb dalunk, ugyanis a szövegben ugyan gettózás van, de teljesen reális, nincsenek pisztolyok és baseballütők, vagy pitbullok, mégis hatalmas gengszter életérzést közvetít, így hát leszartuk a sok fikázó seggfejet. A Semmi értelme kirí más szövegtechnikájával és kicsit hangulatával is, és bár egy hadoválásnak készült, végül túl jó lett a trek ahoz, hogy lehagyjuk a lemezről. A Púlláut arról szól, hogy azok, akik csak akadékoskodni jöttek, menjenek ki a fellépésünkről (is). A Nyalomaszád egy csajozós szám, természetesen teljesen bunkó dumákkal, túlfűtött erotikával. A Stílus-diktatúra egy teljesen más trekk technikailag, mint bármelyik, amit előtte vagy utána bármikor is készitett a Projekt. Ebben érvényesül a legjobban az ún. "Brancs-sztájla". A Rasztapaaree sem erre a lemezre készült, de úgy gondoltuk, ettől legalább színesebb lesz a korong, ahogy Anti bácsit és Shaggy-t utánozva, bőrükbe bújva rappelünk, felüdülést jelentett a sok komoly (?) szám között. A végére szándékosan egy nagygengszter sztori, a Rossz idők került, brutális dobbal.

A lemez egyes dalai több tehetségkutatóra el lett küldve, eredmény nélkül, jelen albumunk készítési idején (2004-2005 vége). A kinézet is fontossá vált, mire a lemezzel készen lettünk, kitaláltuk az imidzsünket, és fellépni is így mentünk: kör alakú napszemüveg (amiket Pécső lopott valamelyik üzletből), amin marihuána van, bőrkabát, sapka, tornacipő, nyakkendő. Ha lehetett, mindig ebben jártunk, vagy ebben vettünk fel. Mindezek annyi marhaságot szültek, hogy újabb krúkat kellett kitalálnunk, mert ezek a marháskodó számok már nem illettek a Brancs profiljába. Így született a Trough Air, ahova mehetett minden szar, és a Botsie Clan, amit még a Hullám Klán előtt találtunk ki, de nem lett vele semmi, így legalább nekiállhattunk... de ez egy másik történet. Az első kész lemez, a Sacra Auri Fames után végül is Pécső más emberekkel fogott össze másfajta zenét csinálni, amiből semmi nem lett, viszont hosszú hónapokat vett el tőlünk, így szépen lassan kezdett véget érni a csapat összetartása...

Lényegében innentől már nem is volt Brancs, csak Feliks szorgalmának volt köszönhető, hogy az új alapokra, amiknek a breakbeat lett volna a teljes alapkoncepciója, régebbi, már rögzített ének és rap hangokból és csak néhány új felvételből készültek újravágott/értelmezett mixek. Mindig is tudtuk, hogy a rap a breakből jött, és mi vissza akartunk menni egészen idáig, a hangzást mégis többségében a kilencvenes évek elejéhez igazítva. A kazettásmagnó és a hozzá tartozó szubkultúrális elemek váltak a dizájn és a Brancs legújabb, de egyben utolsó origójává, és szerintünk tökéletesen sikerült! Ez az album már nem álgengszter, mint az eddigiek, itt a hip-hop kultúra puszta léte lett a teljes lemez mondanivalója. A BPM ennek tudatában felgyorsult, és a rap maga csak annyi, amennyi feltétlenül meg kellett hogy szólaljon, anélkül hogy a zenéről elvonná a figyelmet. A Brigantikos Lazy G 1, míg Titus Cassius 2 trekkben is hallatja hangját. Az alapok 100%-ban saját cuccok! A lemez címe azért lett Nord Zide Beatz, mert kevés híja, hogy nem lett inkább NZK album.

A banda utolsó kislemeze szintén Feliks érdeme, és a címadó dal bejutott egy pesti tévés tehetségkutató legjobb 16 csapata közé, maga az Animal Cannibals telefonált, hogy elő kéne adni ezt Pesten az A38-as hajón, hogy tévéműsor lehessen belőle és hogy talán tovább jusson a dal, de Pécső inkább nem vett ki szabadságot erre a napra, így lemaradtak róla. Innentől kezdve pofázáson túl semmi sem történt, bár még élt a remény évekig, hogy lesz folytatás, sajnos úgy jártunk mint a Hullám Klán...

 

 

Konyec.

 

 

A csapat élt 3 évet (2004-2007) + utóélet: feltöltések, megosztás, stb. Teljes diszkográfia:

1. In medias res (10 trekkes bemutatkozó lemez) ULCD 02

2. Sacra auri fames (16 trekkes album) ULCD 13

3. AntiTrendRemiksalbum (10 trekkes downtempo-remixalbum) ULCD 23

4. Nord Zide Beatz (10+1 trekkes breaklemez) ULCD 29

5. Zsinnyegtetők (6 trekkes maxi) ULCD 30