Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép ez a bejegyzés átlépte az 1900 nézőt. köszi!

 

 

 

  Ulcd 05

 

Brigantik: Nekropolisz

 

 

 

 

 

Alapok: Zafír

 

A lemez hossza: 38 perc 45 mp

 

Tracklist:

 

01. Snackbar

 

02. Felforgatók

 

03. Graffiti

 

04. A csapat

 

05. Nekropolisz

06. In nomine patris

07. A város hercege

08. Édesség

09. Az albínó visszatér

10. Itt van a csapatom

11. Pénzérmék

 

Belehallgatás:

 

 

 

Kép

ULCD11.

 

 

Titus

 

 

Cassius -

 

 

Bang Bang

 

demo (2005-2006)

alapok: Titus Cassius

a lemez hossza: 59 perc 49 mp

tracklist:

01. Bang Bang

02. Hattyú

03. Magyar rapszódia

04. Százból egy

05. Tökéletes nap

06. Summertime (régebbi verzió)

07. Magyarok aranya

08. Balzsam

09. A szív szeme

10. Fekete rózsa

11. Commandante

12. Csókok és sebek

13. Bíberach

14. Orpheus

15. Mea culpa

16. BaszNÁK veled

17. El macho cabrio

18. Agyagember

19. Ősi törvény (instru)

20. Tenger (instru)

21. Summertime

 

 belehallgathatsz:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brigantik

„Titus Cassius, az olckúl kém, a kiliáni rém”

„A város hercege, Lazy G”

A Brigantik együttes Miskolcon alakult 1997 februárjában. Az együttes "szülőanyja" Funky Taylor volt, aki két testvérével Lazy-vel és Muzzy -val (Titusszal) alapította meg az akkor még Citizen névre keresztelt bandát.

Titus így emléxik a részletekre: "Még ez év nyarán találkoztunk Czapár Jánossal és Oláh Szabolccsal az After All együttes oszlopos tagjaival, akik a továbbiakban nagymértékben befolyásolták a már Brigantik néven futó együttes zenei arculatát. Az együttes zenéit, alapjait azóta is. Czapár Jani (Zafír) készíti. Hazai demókat készítettek saját maguk és a haverok szórakoztatására."

Az első igazán nagy megmérettetésünk 1999 kora őszén volt a Pepsi sztárcsinálón, ahol több száz együttes közül bejutottak a legjobb 20-ba. Ott a pesti fordulón 3. helyezést érték el az O.C.C. és a Jamana mögött.

2000-ben már csak Lazy és Titus alkotta a Brigantik együttest, hiszen Funky Taylor kiszállt. Ekkoriban mind a ketten Budapesten éltek és itt léptek fel különböző klubokban a Jamana, az Árnyékoldal, vagy a Huligán nevü együttesekkel és más "kőbányai fenevadakkal".

Az Art Kommandó tagjaként Titusz ekkortájt találkozik Pet*-al, és Trükkös Felikssel majd később 2-3 énekeslánnyal, akik alkalomadtán néhányszor kisegítették az együttest.
"Az első miskolci fellépésünk 2001-ben volt, a Magyar Kultúra Napján, az Ady Endre Művelődési Házban, az Art Kommandóval karöltve. A következő miskolci fellépésünkre több mint egy évet kellett várni, amikor is 2002 dec. 13.-án a Fekete Péntek elnevezésű rap gálán az A.R.T. és Jamana együttesekkel zenéltünk az Ady Müv. házban. Még ebben az évben adtunk ki egy három számot tartalmazó demót Snack Bar címmel."


2004 januárjában Feliks ajánlására 3-4 évig csatlakozott DooLeeGee az együtteshez. Elkezdődött a közös munka és szeptemberben fel is vettek négy vadonatúj számot, majd decemberben elkészült második demo lemezük, ami 5 dalt tartalmazott. DooLeeGee is elkészítette Arzén című szólólemezét, amin szintén 5 dal található.
Az együttes zenei arculata leginkább a mainstream hangzást követi. Megpróbálja ötvözni a funky és a hip - hop elemeket, törekedve az old school hangzásra. Elsősorban billentyűs, analóg hangszerekkel és különböző zeneszerkesztő programokkal dolgoznak.

Szövegviláguk azonban lényegesen másabb, mint a mainstream vagy akár az underground előadóké. Olyan problémákkal foglalkoznak, ami mint az egyén, mint a társadalom számára fontos. Elsősorban az elidegenedés, a szegregáció, az előítéletek, az alternatíva nélküli élet, a megbocsátás, a közösséghez való tartozni akarás igénye szerepel a különböző dalokban, de az önirónia, és a humor szintén jelen van a szövegekben.

A Brigantik két videoklipet készitett, amelyet több kábeltévé leadott heteken keresztül, budapesten. A Pénzérmékben egy szellem próbálja megtalálni a testét, hogy nyugalmat leljen, átjutva a Halál-folyó túlpartjára, melyet csak két szemre helyezett pénzérmével tehet meg. A Csapat klipben több Projektes feltűnik, a Brigantik tagok mindenhonnan kiutálva találnak egymásra, poénos megoldásokkal. Ezeket a videókat külön műsoros dvd-n terjesztették saját kiadásban.

Titus Cassius úgy érezte, benne több van annál, minthogy csak a Brigantikkal törődjön, ezért szólólemezbe kezdett, több más Projektes lemezen való közreműködéssel egyetemben, mint a Premier Krú, vagy pl. Feliks szólói. A lemez csak demo-szintig jutott, de legalább rákerült pár szám, melyen a Brigantik alapító Funky Taylor mellett Pet* , sőt Mesteri Pécső is nyomatja.

Jelenleg Titus (és Funky Taylor) Angliában él, ahonnan nem szándékozik visszajönni lakni, csak befejezni a lemezt érkezik néha haza. Lazy G pedig továbbra is Veszprémben és Pesten színészkedik, vagy felbukkan egy televíziós szappanoperában.

 

Videoklipjeik:

Itt van a csapatom :

Pénzérmék:

Nekropolisz:

Itt van a csapatom verkfilm:

 

Teljes diszkográfia (ULCD):

A Brigantik-nak egyetlen albuma van, a "Nekropolisz" (5-ös cd), bár számtalan verzióban létezik 1-2 számos kisdemókban. Ezenkivül megemlithető még Titus Cassius - Bang bang demója, mely az ULCD-k közt a 11-es számot kapta.  

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.