Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ez a bejegyzés átlépte a 2500 nézőt. köszi!

hiphopkonyv-copy.jpgLétezett egy már nem kapható könyv a Renegát Projektben, amely miskolc komplett hip-hop-legaljáról (tehát nem a fantasztikus sikerekről) szól, amelyben több mint 3000 graffitiző neve abc-rendben megtalálható, amelyben Qkacról  (is) sokmindent megtudhac, brékesekről és rapperekről, mindezt 1995-től kezdve. Aki tisztában akar lenni Miskolc egyik legnagyobb földalatti mozgalmával, kötelező darab volt, már csak azért is, mert pesten művészeti egyetemistáknak tanulmánykiegészítésként használják, ezenkívül 2013-ban egy newyorki magyar tanulmányt ír, melyben ezt az egy évig készült könyvet is megemlíti. Tervben van a könyv részleteiben való lefutása, képanyaggal együtt. Bővebben: www.inspiralo4.eoldal.hu 

 

 

Kép

Ez itt az első Renegát Projekt zenei könyv, amely a mi zenélésünk kezdeteitől a 10. lemezig meséli el a történetét, és tartalmazza a komplett dalszöveglistát. A folytatása már készül...

Szerző: Trükkös Feliks, de a dalszövegekben szerepel még Titus Cassius, Layant, Starface, Mesteri Pécső, Gén, és még tucatnyian kb.

 

 

puhafedeles,

kb. 140 oldal + 24 színes melléklet (képek)

 

 

 

Kép Bemutatjuk a francia Nicholas Ganz: Graffiti c. alapművét, mely 370 színes, kb. 20 cm x 20 cm nagyságú oldalban több mint 2000 utcarajzot mutat be a világ minden tájáról - kivéve Magyarországot.

 

Kiadja a Cartaphilus Könyvkiadó (2008)

 

 

Kép Kép Kép Kép 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép Ez itt a Fuck off! graffitis magazin legelső száma 1999-ből!(nem magyar)

Kép Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez itt a Downtown nevű throw-up lap a főfárosból, A/3-as méretű, ff, 2010.-től napjainkig - eddig több mint 16 szám! az újat mindig Pesten lehet mexerezni pl. a Telepről meg talán a Printából, ugyanis a TKMG kiadványáról van szó, nekik más egyéb jelegű elvetemülctritart dolgai vannak (későb még lesz is bemutató a limitált dolgaikból)

imgp4898.jpg

 

 

 

 

 

 reflex 1-3 egy artzine, mejben fel-felbukanak sztritart jelegű grafikák, töbekk ökzt. pestről, a Wave soundból, pl. ff, 40 oldal, A/5í)

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

töb tucatnyi deszkás grafikái, írásai ésfotóji antalógia jelegel, amiben nem 100% a deszkázás, bemutatják hogy azért fogékonyak sok mindenre: ez bizony a 7Réteg eddigi 4 kötete! (A/5, ff, 1: 70 oldal, 2: 90 oldal, 3.: 120 és keménytáblás borító, 4.: 160 oldal és keménytáblás)

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KépA Direkt fanzine "rencertelenül megjelenő művészeti fanzin"-nek van titulálva, szinte csak rajzok vannak benne, kőkemény munkák, a modernitás jegyében. bár 10-12-en működnek közre, a górék Forig és S9txe. általában 60-70 oldalasak, bár csak fektetet A/6-os, és ff. már merészkedtek stritartba, képregénybe, fotóba, és volt már pár vers is - eddig 8 számot produkáltak.

 

 

Kép Utcai nyomhagyás Magyarországon

a kétnyelvű könyv (magyar és inglis) 100 oldalas, full színes, dokumentum jelleggel a komplett pesti utcaművészetet kategorizálva tálalja időrendben, félelmetes munka, egy igazi belevaló sztritartosnak kötelező, és kurvára nem fog csalódni. itt mindent megtudhacc róla: http://streetmark.wordpress.com/

 

 

 heikki-jokinen---finn-falfirkak.jpgA FINN FALFIRKÁK C. KÖNYV A GRAFFITI-FELIRATOKAT GYŰJTÖTTE ÖSSZE FINNORSZÁGBÓL, AMELY GONDOLATOK VALÓSÁGOSABBAN JELLEMEZTÉK AZ ORSZÁGOT, MINT AHOGY AZT LÁTTATTA A KORMÁNYUK. A HELYENKÉNT HUMOROS, DE MINDIG KOMOLY TÁRSADALMI MONDANIVALÓKAT KÖZLŐ FELIRATOK EBBEN A, GYAKORLATILAG ZSEBKÖNYV MÉRETŰ PUHABORÍTÓS KIADVÁNYBA RAJZOLVA CSOPORTOSULNAK EGGYÉ. KÖTELEZŐ DARAB, BÁR EZ MÁR ELÉG RÉGI KÖNYV, 1992-ES, EZÉRT INKÁBB ANTIKVÁRIUMOKBAN ÉRDEMES KERESNI.

 

 

 

 

 

 

 

 

imgp4705.jpgEBBEN AZ ANGOL-MAGYAR KIADVÁNYBAN A HIP-HOP GRAFFITI MEGJELENÉSE ELŐTTI FALFIRKÁKAT GYŰJTÖTTÉK ÖSSZE, KÁBÉ 1987-BEN JELENHETETT MEG, MERT AZ EREDETI ANGOL 86-OS VOLT. HATALMAS ARANYKÖPÉSEK, AZ EREDETI ANGOL NYELVŰ FELIRATOK ANGOL VÁLTOZATAI VANNAK FELRAJZOLVA, ALATTUK KISBETŰVEL A MAGYAR JELENTÉS. EMLÉKEZETES LESZ, HA MEG TUDOD SZEREZNI...

 

 

imgp4699.jpgEGY RENDŐRSZÁZADOSNŐ NAÍV KÖNYVE A GRAFFITIZŐKET FÉLÁRTATLAN KISGYEREKEKNEK TEKINTŐ ÍRÁSÁVAL, MELYBEN PEDAGÓGUSOKNAK ÉS SZÜLŐKNEK NYÚJT FELVILÁGOSÍTÁST, TOTÁLIS TÉVEDÉSEKKEL ÉS NÉHÁNY TELITALÁLATTAL AZ IGAZSÁGOT ILLETŐEN. MISKOLCOT HELYEZTE GÓRCSŐ ALÁ RÉSZBEN, EZ MÉG AZ EGY ÉV SITKÓ BÜNTETÉS ELŐTT JELENT MEG, DE TUTI HOGY MÁSODIK KIADÁS LEHET, MERT ANNYIRA RÉGI FOTÓK VANNAK BENNE, MINT PL. QKAC 1998-IG LÉTEZETT NARANCSSZÍNŰ RAM-JA A BULGÁRFÖLDI HÁZASÁGKÖZVETÍTŐVEL SZEMBEN.

 

 imgp3934.jpgGÁNÓCZI GÁBOR 2001-RE JELENTETTE MEG SAJÁT KIADÁSBAN A KOMPLETT RAP TÖRTÉNELMÉRŐL ÍRT MAGYAR NYELVŰ KÖNYVÉT, MELYET SZEMÉLYESEN TŐLE MEG LEHET RENDELNI A http://www.hiphopkonyv.uw.hu/ CÍMRŐL, SOK EGYÉB FASZA KIADVÁNNYAL EGYÜTT. EZEN KÖNYV PÉLDÁUL MÁR FELÚJÍTOTT VÁLTOZATBAN KAPHATÓ 2013-TÓL!

gano@freemail.hu

 

 

 

 

 

 

imgp0855.jpg

A BEATBOX MAGAZIN EGY, A MAGYAR HIP-HOP ÉLETRŐL SZÓLÓ, SAJNOS ELSŐ ÉS UTOLSÓ MAGAZIN 1999!-BŐL, SOK JÓ SZÍNES OLDSCHOOL GRAFFEL VAN TELE, ÉS JÓNÉHÁNY RIPORTTAL ÉS CIKKEL AKKORI NAGY ARCOKRÓL ÉS TÉMÁBA VÁGÓ DOLGOKRÓL. KURIÓZUM! A4-ES, 64 OLDAL, JÓ MINŐSÉGŰ PAPÍR, IRKAFŰZÉS

 

A NEOLUX NEVŰ KISKÖNYV 2011-2014 KÖZÖTT KÉSZÜLT SAJÁTOS SZÍNES GRAFFITIKET VÁLOGAT EGYBE, A5-ÖS MÉRETBEN, KB 70 OLDALON, JÓ MINŐSÉGŰ PAPÍRON. PUHABORÍTÓS.

 

2014 VÉGÉN TÖRTÉNT EGY KIZÁRÓLAG HAZAI GRAFFITI-VEL KAPCSOLATOS FILMEKNEK EGY EGYNAPOS MOZIFESZTIVÁLJA A BEM MOZIBAN, BUDHATOMIÉK FŐSZERVEZÉSÉBEN, ANNAK VOLT EGY KIS KIADVÁNYA, AMIBEN A FILMEK 1-1 KOCKÁI ÉS VETÍTÉSÉNEK KEZDÉSI IDEI TALÁLHATÓK, A6-OS KIS KÉK FÜZETECSKE, NORMÁL PAPÍRON

2016 VÉGÉN VOLT A MÁSODIK ILYEN ESEMÉNY, OTT EGY HÁROM PERCES PROMÓT VETÍTETTEK LE A KÉSZÜLŐ QKAC-FILMBŐL