Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MESTERI PÉCSŐ

dscf0057-copy.jpg

Ez a bejegyzés elérte a 2600 megtekintést. Köszi!

VAJON KI EZ A GYEREK, HOGY MESTERNEK NEVEZTÉK EL?

1995. PÉCSŐ, AKI EBBEN A PILLANATBAN MÉG NEM VOLT PÉCSŐ, KÖBI HAVERJÁVAL FELMENT TELEFONÁLNI A PÁTRIA GYÓGYSZERTÁRHOZ, DE A FÜLKE ELNYELTE A LÓVÉT. BERÁGTAK, ÉS EGY CSAVARHÚZÓVAL MENTEK VISSZA, AMIVEL BENYÚLTAK A FÜLKÉBE, ÉS KISZEDTÉK AZ ÖSSZES PÉNZT. EBBŐL HECCBŐL VETTÉK AZ ELSŐ FILCTOLLAT, AMIBŐL AUTOMATIKUSAN AZ UTCA FIRKÁLÁSA KÖVETKEZETT. AMIT ÍRT, MÉG MINDIG NEM PÉCSŐ VOLT, INKÁBB TALÁN RAVEN-T, VAGY RÉBUSZ-T ÍRT. AKKORIBAN KEZDETT BEFUTNI AZ ACTION, KÉSŐBB SEX ACTION, ENNEK NAGY RAJONGÓI LETTEK, OLYANNYIRA HOGY MEG IS ALAKÍTOTTAK EGY KLUBOT, AMINEK AZ "ACTION FUN CLUB" NEVET ADTÁK - AFC. imgp8232.jpg(EZ A 2013-BAN IS JÓL LÁTHATÓ, EKKOR 18 ÉVES RAJZ PÉCSŐ KEZE MUNKÁJA, A MELLETTE LÉVŐ AKKORI TAGGEL). AZ AFC SZÜLETÉSE NAGYJÁBÓL A NEVÉNEK SZÜLETÉSI IDEJE, MERT AKKORIBAN NAGYON FUTOTT A BEAVIS ÉS BUTTHEAD, AMIT IMÁDTAK NÉZNI, A BEAVIS EGY BIZONYOS FORDÍTÁSA PÖCS, ÉS PÉCSŐT A BARÁTAI EZZEL A JELZŐVEL CUKKOLTÁK, MAJD AMIKOR EGYSZER BÚCSÚZOTT TŐLE VIVA, HOGY:

- PÖCS, CSŐ!

Ő FÉLREHALLOTTA ÉS VISSZAKÉRDEZETT:

- MICSODA? PÉCSŐ?

EZEN ÚGY ELKEZDTEK RÖHÖGNI, HOGY EZ A NÉV RAJTA IS RAGADT, MINDENKI ÍGY KEZDTE HÍVNI, AZ AFC MÁSIK KÉT TAGJA IS: KOVA ÉS TRACK, A PÉCSŐ MINDET LEGYŐZTE. AZ AFC NEM TARTOTT SOKÁIG, FELVÁLTOTTA A MÉG RÖVIDEBB IDEIG TARTÓ F.S.G. (FEKA STYLE GANG).

EZUTÁN JÖTT 1996 NYARA ÉS AZ ECG (EXTREM COOL GANG) NEVŰ KRÚ, AMINEK TAGJAI BANDANEVET VÁLTOZTATTAK, ÍGY SZÜLETETT A PRC (PROVOKATÍV RAJZOLÓK CLUBJA), AMI (FŐLEG) QKAC (EKKOR MÉG CHESO) HATÁSÁRA KOMOLYABB GRAFFITI CREW-KÉNT KEZDETT MŰKÖDNI. TAGJAI: PÉCSŐ, KOVA, HOSE, SAIL, SIGMA.

1997 TELÉN MEGALAKULT A COWUDDER (TEHÉNTŐGY) BOCI ÉS PIPI MINTÁJÁRA, AMI EGY SZÁJRAP-BANDA LETT, TEHÁT AZ ELSŐ ZENEI MEGMOZDULÁS. A SZÖVEGEK FŐLEG EGYMÁS SZIVATÁSÁBÓL ÁLLTAK, DE PARODIZÁLTAK VAGY HŰEN ADTAK ELŐ RAJZFILMEK ZENÉIT, REKLÁMFILMEKET, SŐT ÉRTELMETLENSÉGEKET. TAGJAI: PÉCSŐ, SIGMA, HOSE, KOVA, GUCCY. SZÁMCÍMEK PL: TEHÉNTŐGYÖN NEVELKEDTÜNK, SONGOKU, PURINAMACSKA, DIÓSGYŐR FOCIINDULÓK, MAJD JÖTT EGY KOMOLYABB FELVÉTEL: TŰNJ EL INNEN CÍMMEL, MELYBEN EGY DEMETER SZILVI NEVŰ LÁNY ÉNEKELT.

1998 MÁRCIUS-ÁPRILIS: FELOSZLOTT A COWUDDER, ERRE MÁJUSBAN JÖTT A RIPOSZT: MEGALAKULT A SAD (SOK A DUMA), AMIBŐL NEM LETT FELVÉTEL, CSAK SZÖVEGEK, EGY HÓNAPIG TARTOTT PÉCSŐ ÉS HOSE FORMÁCIÓJA. JÚNIUSBAN MÉG RÖVIDEBB IDEIG TARTOTT AZ SMT (SEMMIT MONDÓ TÁRSULAT, PÉCSŐ MEGINT HOSÉVAL ÁLLT ÖSSZE, MEG VIMÁVAL ÉS JOI-VAL PÉCSŐ ÁLLÍTÓLAG ANNYIRA FÁRASZTÓ komment-01.jpgVOLT MÁR AKKOR IS, HOGY HOSE ÉS JOI MEGALAPÍTOTTÁK AZ SHP-T (SEGÍTSÉG, HÜLYE PÉCSŐ), AMIVEL NAPOKIG CUKKOLTÁK. OKTÓBERBEN VISZONT MINDEN EDDIGITŐL SOKKAL KOMOLYABB FORDULAT KÖVETKEZETT BE: MEGALAKUL AZ FH (FUTURE HELL), BI2MAN ALAPÍTJA MAXIMMAL, DUSTTAL, JOI-VAL, VIMÁVAL ÉS HOSÉVAL, PÉCSŐ CSAK KÉT NAPPAL KÉSŐBB LÉP BE, ÉV VÉGÉN PEDIG KENDI.

1999 BELÉP AZ FH-BA VIRÁG ÉS NEON, FELVÉTELEKET KÉSZÍTENEK. ELŐSZÖR EMLÍTI MEG EGY SZÖVEGÉBEN, HOGY Ő MESTER, DE EZ MÉG KOMOLYTALAN: "PÉCSŐ, A MESTER LÉPETT ELŐTÉRBE..."

2000 PÉCSŐT ELŐSZÖR HÍVJÁK FÍTBE, A KURVÁK NEM SÍRNAK C. TREKKBE EGY MÁSIK KRÚBA, AHOL AZT A HÍRES KRITIKÁT KAPJA, HOGY Ő ÍRTA A LEGROMANTIKUSABB SZÖVEGET :-) EBBEN AZ ÉVBEN SZERVEZIK AZ MVSC PÁLYA SARKÁBAN, A BÁSTYA NEVŰ HELYEN A FREESTYLE-PARTY-KAT, AHOL RENDRE PÉCSŐ GYŐZ.

2001-BEN, VIMA BESZÁLLÁSÁVAL A KRÚBA FH-RÓL F.O.H.-RA KERESZTELIK ÁT A BANDÁT, FUTURE OF HELL-RE, ÉS ÍGY HAMAROSAN KIJÖN AZ ELSŐ ALBUM: A NÉGY LOVAS CÍMMEL.

2003-IG KÉSZÜL A MÁSODIK F.O.H. LEMEZ, DE ITT MÁR PROBLÉMÁK VANNAK: A KRÚ TAGJAI LE AKARJÁK PÉCSŐT KÖTNI, HOGY CSAK VELÜK ZENÉLHET, SENKI MÁSSAL NEM. EZ TERMÉSZETESEN NEM TETSZETT A MESTERNEK, MERT Ő A N.E.T.-TEL IS JÓBAN VOLT, ÉS TERVEZGETTEK KÖZÖS CUCCOKAT, ALAKULÓBAN VOLT A TNF. AZ EGÉSZ FH-BÓL PÉCSŐ VOLT AZ, AKI IGAZÁN NAGY TISZTELETNEK ÖRVENDETT, EZÉRT AKART VELE EGYÜTT ZENÉLNI MINDENKI. AMIKOR MEGMUTATTA, HOGYAN KELL TARTANI A MIKROFONT, ELNEVEZTÉK MESTERNEK. NA INNEN SZÁRMAZIK VALÓJÁBAN. PÉCSŐ EDDIGRE MÁR RENGETEG ISMERŐSRE TETT SZERT, AKIK MENNYISÉGÉT EGYSZERŰEN KÉPTELEN VOLT MEGJEGYEZNI, SZEGÉNY ÁLLANDÓAN KAPKODTA A FEJÉT, OLYAN RAJONGÁS VETTE KÖRÜL, HOGY SZINTE NEM VOLT EGY PERC SZABAD IDEJE 2008-IG AZ ISMERŐSEITŐL. AMIKOR FACE FELVETTE A STARFACE NEVET, ÉS KILÉPETT A NET-BŐL, HOGY HK-S LEGYEN, Ő KILÉPETT A KORLÁTOLT FH-BÓL ÉS GÉNNEL MEGALKOTTA A TNF-ET, AMI NÉVNEK Ő A SZÜLŐATYJA. EREJE ÉS RAPTUDÁSA TELJÉBEN VOLT, A HAVEROK ÉS A BULÁK RAGADTAK RÁ MINT A LÉGY A SZARRA. PARTYEGYÉNISÉGGÉ VÁLT, A HK-SOK IS HÍVTÁK FÍTELNI ÉS FELLÉPÉSEKRE. ELKÉSZÜLT 3-4 HÓNAP ALATT AZ ELSŐ (ÉS LÉNYEGÉBEN UTOLSÓ) TNF ALBUM, A TARTJUK A SZINTET, MELYBŐL EGYETLEN HÓNAP ALATT ELADTAK VAGY SZÁZAT CSAK MISKOLCON. PÉCSŐ NEM TAGADTA MEG A MÚLTJÁT, BEVÁLLALT (VOLNA) FELLÉPÉSEKET AZ FH-VAL, DE NEM NAGYON SZÓLTAK NEKI, NYILVÁN IRIGYKEDTEK RÁ, MERT A KILÉPÉSÉVEL AZ FH BEKREPÁLT.  . 

2004. A TNF ÜRES SZÁRNYPRÓBÁLKOZÁSAIVAL PÁRHUZAMOSAN FELIKSSEL MEGALAPÍTJÁK A BRANCS-OT, MELYNEK BEMUTATKOZÓ KISLEMEZÉT TITUSNÁL VESZIK FEL, ÉS ADÓDOTT KÉT BARCIKAI FELLÉPÉS IS A BOHÉM TANYÁBAN. PÉCSŐT MÉG OTT IS MINDENKI ISMERTE. PÉCSŐ AZ NSC-BE IS BELÉP, TÖBB PLAKÁTOT DEKORÁLT KI AZ UTCÁN. KÖVETKEZETT A MISKOLCPARÁDÉ, A RAPKAMIONON EGY TREKKET A BRANCS IS ELTOL, + PÉCSŐ FRÍSZTÁJLOZIK.

2005-RE KÉSZÜL EL A BRANCS NAGYLEMEZ, AZ ELSŐ ÖLTÖZKÖDÉSI KONCEPCIÓ A SZÁJPRESSZSAPKA, MARIHUÁNÁS KEREK NAPSZEMÜVEG (AMIT EGY BOLTBÓL LOPOTT) ÉS A HOSSZÚ BŐRKABÁT VOLT. A BRANCS EGYÉB LEMEZEI INNENTŐL A SZÉTSZÓRT ÉS KIHAGYOTT FELVÉTELEK VAGDOSÁSÁNAK KÖSZÖNHETŐ.  A 2003-BAN AZ AKKORI NSC-TAGOKKAL ELKEZDETT BOTSIE CLAN ÚJRAÉLEDT, PÉCSŐ OLDALÁN FELIKSSEL (ÉS AMESH-HEL ALIAS POCOK) EGY LEMEZT KÉSZÍTETT, BÁR SOKKAL TÖBB VOLT TERVBEN, MERT ANNYI FELMONDATLAN SZÖVEG MARADT MINT AZ ÁLLAT.

2006. AZ ADY MŰVHÁZBAN EGY ROCK-RAP TEHETSÉGKUTATÓN DIÓSGYŐRBEN A BRANCS FELLÉP EGY NEGYEDÓRÁS SZETTEL, AMIHEZ MOZDULATKOREOGRÁFIÁT IS HASZNÁLNAK. "ITT SZÓLTUNK A LEGJOBBAN, ÉS HIBÁTLAN VOLT A MŰSOR. A KEREK NAPSZEMÜVEGBEN AMÚGY SEMMIT SE LÁTTUNK. AMIKOR LEJÖTTÜNK A SZÍNPADRÓL, EGY NAGYDARAB KOPASZ ROKKER ODAJÖTT, AZT HITTÜK LE FOG MINKET RÚGNI. HELYETTE AZT MONDJA: - TÖK JÓK VOLTAK A SZÖVEGEITEK, KÉNE NEKEM EGY LEMEZ TŐLETEK! - LEESETT AZ ÁLLUNK" (KÉSŐBB KIDERÜLT HOGY AZ AKKOR ALAKULT SLYTRACT DOBOSA VOLT, VIKTOR.) A MÁSODIK PREMIER KRÚ LEMEZEN VALÓ KÖZREMŰKÖDÉS UTÁN FELIKS ZENEKARÁVAL EGYÜTT ÁLL SZÍNPADRA AZ ELSŐ VASGYÁRFESZTEN. MINDEN, AMI AZTÁN NEM KERÜLT A LEMEZEKRE, MERT NEM SIKERÜLT TÚL JÓL, NEM KERÜLT A SZEMÉTBE: MEGALAPÍTOTTA A TROUGH AIR FORMÁCIÓT A BOTSIE CLAN TAGOKKAL, ÉS ANNAK A LEMEZEIRE TETTE.

2007-TŐL MONDHATJUK, HOGY MIVEL ELKÖLTÖZÖTT MISKOLCRÓL ÉS CSALÁDI ÉLETET ÉL, NEM ZENÉL AZÓTA. EKKOR AZ EZÉVI ITS RITE LEGJOBB 16-BA BEJUTOTTAK A BRANCS - ZSINNYEGTETŐK C. TREKKEL, DE NEM VETT KI SZABADSÁGOT, EZÉRT NEM ADHATTÁK ELŐ AZ A38 HAJÓN PESTEN, PEDIG RICHI P. KÜLÖN TELEFONÁLT, HOGY KURVÁRA OTT KELLENE LENNI.

2014: HÉT ÉVEN ÁT NEM CSINÁLT SEMMIT, AZTÁN FELVETT EGY REPPET TELEFONNAL AZ ANYÁD SZŰZ?! CÍMŰ TREKKBE, AMI A HATTYÚDALA IS EGYBEN. EGY KOMOLY TEHETSÉG ÍGY VESZETT EL.

 

PÉCSŐ STÍLUSA: SOULOS ÉNEK, ENYHE RNB-S BEÜTÉSSEL, A RAP ELEINTE HADARÓS, HELYENKÉNT RACCSOLÁSHOZ HASONLÍTÓ (NYELV A SZÁJPADLÁSON) EGYÉNI STÍLUS, KÉSŐBB SZEBBEN ARTIKULÁLT, VÁLTOZATOSABB HANGSÚLYVEZETÉSŰ LETT.

 

komment-0000001.jpg

 

 

MIX: KÁBÉ 100 FOTÓ ÉS 76 PERCNYI TÖMÉNY RAP-ÉLETMŰ MIX: