Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PROPELLER REKORDZ

PROPELLER REKORDZ - MISKOLCI RAPCSAPAT

Ez a bejegyzés elérte az 1300 megtekintést. Köszi!

 

imgp0068.jpg

 

DISZKOGRÁFIA:

P.R.O. (ALBUM)

SZÁMCÍMEK: INTRO; WADKELET; MARADOK, AKI VOLTAM; ÖREGSULI; SKATEBOARDING; P.R.O.; ELMÚLTAK A NAPOK; SPECIÁL; ÉJSZAKA; OUTRO

KAPCSOLAT:

PROPELLERREKORDZ@GMAIL.COM, 36 30 / 567 60 29

FACEBOOK.COM/PROPELLERREKORDZ

 

LEMEZKRITIKA:

 

PROPELLER REKORDZ – P.R.O.

RAPALBUM KRITIKA

 

NA, NA! AKAD NÉHÁNY HIP-HOPARC MÉG MISKOLCON, MÉG CSAK 95%-BAN PUSZTULT KI A RÉTEG. AKIKTŐL A LEGJOBBAN VÁRTA MINDENKI AZ ALBUMOT, AZOK EGY FÉL ÉVTIZED ALATT SEM VOLTAK RÁ KÉPESEK. NYILVÁN CSAK ANNAK NINCS LEMEZE, AKI NEM AKARJA ELÉGGÉ, ÉS KIFOGÁSOKAT KERES. EKKOR SZINTE A SEMMIBŐL JÖTT A PROPELLER REKORDZ, ÉS EGYSZERŰEN, EGYETLEN ÉV ALATT KOMPLETT STÚDIÓALBUMOT RÖGZÍTETT, ÍGY MISKOLCON FOGTÁK, S ÁTVETTÉK A VEZETÉST EGY MAJDNEM 40 PERCES ANYAGGAL…!

AKI ISMER ENGEM, AZ TUDJA, HOGY A STÚDIÓZÁS AZ CSAK PÉNZ, ÉS NEM FLOW DOLGA. VAGYIS AKI MÉG EGY OTTHON RÖGZÍTETT LEMEZT SEM VOLT KÉPES KIADNI EGY ÉV ALATT, ABBAN GYAKORLATILAG NINCS ELHIVATOTTSÁG. A PROPELLER REKORDZ JELENLEG PÉLDAÉRTÉKŰ A MISKOLCI RAPPEREKpage.jpg SZÁMÁRA – KÉZZEL FOGHATÓ, SAJÁT KIADÁSÚ CD, FELLÉPÉS MISKOLCON ÉS MÁSHOL AZ ORSZÁGBAN, SAJÁT STÍLUS, CSIPETNYI LOKÁLPATRIÓTA SZÍNEZETTEL FELRUHÁZOTT EGYEDISÉG, KISZÁMÍTHATÓSÁG, LAZASÁG, RÁDIÓMŰSOROZÁS – TÖBB, MINT TÖKÉLETES KEZDÉS!

AZ ALBUM CROSSOVER-EGYSÉGET ALKOT, NEM ÉRNEK MEGLEPETÉSEK, SZÉPEN SIKLIK AZ ELSŐ MÁSODPERCTŐL A VÉGÉIG, FŐLEG NLABANCZ ALAPJAINAK KÖSZÖNHETŐEN. BORZASZTÓAN HIÁNYOLOM, HOGY A BORÍTÓN (SINCS) RAJTA A KÉT MC NEVE! AZ CSAK EGY DOLOG, HOGY ÉN TUDOM A NEVÜKET…

A BEHARANGOZÓ : INTRO ÓRIÁSI BULITREKK, EGY ILYENNEL KIJÖNNI A SZÍNPADRA FÉLELMETESEN NAGYSZERŰ BELÉPŐ. AHOGY BEJÖN A SZÖVEG, FELROBBAN AZ EGÉSZ, ÉS A KISZÁMÍTOTT SZÓTAGOK KÖZÉ ALIG JUT LEVEGŐ, DE MEGOLDJÁK. KICSIT DARÁLÓS, DE TAKKON VAN, NEM SZÓLOK SEMMIT, TÉNYLEG ÉLVEZHETŐ – ÉS EGYSZERCSAK ÁTMEGY EGY FUNKY KLASSZIKUSBA, CSAK HOGY MEGMUTASSÁK, KIK AZ INSPIRÁLÓK, SKIT IS LEHETETT VOLNA (AMIBŐL EGY DARAB SINCS A LEMEZEN), MÉGIS HANGULATSZÍNNEK HAGYTÁK A VÉGÉRE.

„TUDOM, HOGY NEM VAGYOK ELVESZETT LÉLEK”, HALLATSZIK A WADKELET C. SZÁMBAN, EZ ÚGY TŰNIK, AFFÉLE KÖTELEZŐ TREKK EGY BEMUTATKOZÓ LEMEZEN, HOGY MEGPRÓBÁLJUK  VISSZAADNI, KICSIT KÖZHELYEKKEL UGYAN, MÉGIS LENDÜLETESEN ELŐADVA A SZÁRMAZÁSI HELYÜNKET. HIÁNYOLTAM BELŐLE A KONKRÉT ELEMEKET, DE LEHET HOGY GICCSES LETT VOLNA MONDJUK AZ AVASI KILÁTÓT BELEÍRNI. EGY TIPIKUS ALAPON EGY TIPIKUS SZÖVEGVILÁGÚ SZÁM, FINOM ÉS EHETŐ

MARADOK AKI VOLTAM C. SZERZEMÉNY NEM AZ ALBUM ÉKE, HA MÁR LETISZTÁZTÁK HONNAN JÖTTEK, JÖN (ÚJRA KÖTELEZŐ INDÍTÁSKÉNT, ELSŐLEMEZESKÉNT) AZ, HOGY BEMUTATJUK A SAJÁT HOZZÁÁLLÁSUNKAT. EGY KIS EGÓ KELLETT BELE, ÉS MEGKAPTUK, NEM NEGATÍV ÉRTELEMBEN. A HANGSÚLY A DOLGOK KOMOLYANVÉTELÉN VAN. A SRÁCOK TISZTÁZNI AKARJÁK, KIK ŐK ÉS HOL, DÍJAZANDÓ. A SZÁMOKBÓL KITŰNIK, HOGY A SZÖVEG ÉS A REFRÉN SZÉPEN ELKÜLÖNÍTHETŐ, EZT SOK BANDÁTÓL imgp0056.jpgHIÁNYOLTAM, ÍGY ÚJABB PIROS PONT JÁR. SZÉPEN, TÉGLÁNKÉNT ÉPÜL FEL AZ ALBUM FALA, ÉS NEM A TETŐVEL KEZDIK, MINT MEKK MESTER (MÁJSZTÖR MACK).

AZ ÖREGSULI ALAPJA NEM IGAZÁN ÖREGSULI (KIVÉVE A HIRTELEN DOBLEHALKÍTÁSOKAT, AZ MINDENHOL TÖKÉLETES), CSAK A TÉMÁJA – GONDOLOM ÉN, AKI MC HAMMEREN MEG SNOW-N NŐTT FEL, ÉS TURBO B BEATBOXÁT UTÁNOZTA LE 6 ÉVESEN. DE A SZÖVEG RAJTA NEM TÖRT MEG, NEM HAGYJA HOGY ELALUDJ, NAGYON OTTHONFOTELBEÜLSZ ZENE. NAGYON JÓ ÉRZÉS A BAKELITRECSEGÉST HALLANI. ELSZÁLLÓS ALAPON SZAPORÁZZA A TECHNIKÁT, HOGY SŰRŰBBEN VÁLTOGATJÁK EGYMÁST, ÉS HOGY EGYSZERCSAK VÉGE A SZÁMNAK, KISZÁMÍTHATATLANUL, ZSENIÁLIS ÉS MERÉSZ. TISZTELETADÁSNAK FOGOM FEL A KILENCVENES ÉVEK NAGYJAI ELŐTT, ALIGHANEM NEM HELYTELENÜL. „EZ PÖRÖG MINT MI” IGEN, LEESETT, HOGY A PROPELLER PÖRÖG, HEHE!

ÉS AZ ALBUM LEGFÜLBEMÁSZÓBB SZÁMA A S.K.A.T.E.B.O.A.R.D.I.N.G., HIÁBA A P.R.O.-T SZÁNTÁK ANNAK.”TÚL KICSI VOLTA KISPOLSKI” ÜZENET, MAJD  „A POLICE IS SZALUTÁL” – HIRDETIK A GÖRDESZKÁZÁSI TECHNIKÁIKRÓL. EZ A LEGLOKÁLPATRIÓTÁBB ÉS LEGJUMPOLÓSABB SZÁM, VÉGRE MEGKAPTAM A KONKRÉT HELYSZÍNEK EMLÍTÉSÉT IS, AMI NÉLKÜL RATYI LETT VOLNA A LEMEZ: AVAS, TECHNIKA HÁZA, HŐSÖK, SZELES UTCA. A DESZKÁS SRÁCOK (BARÁTI KÖRÜK) ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSÁRÓL SZÓL JAVARÉSZT A SZÖVEG, PONTOSABBAN AZ ÉLETÉRZÉSÜKRŐL. DUPLA SZÖVEGHANGSÁV, SZÉP. P.R.O.F.I. A DESZKÁS SZLENGEKKEL TELETŰZDELT ÖNBIZALOMGERJESZTŐ SZÖVEG CSAKNEM MINDEN BŐRT LE IS HÚZ A SŰRŰSÉGÉVEL A TÉMÁRÓL, „CSAK MINDIG CSÚSSZON ELÉG JÓL A LAP ALATT A MÁRVÁNY”, EZ EZERSZER ÖREGSULISABB TREKK AZ ÖREGSULITÓL, MERT EBBEN NINCS ERŐLTETVE,imgp0043.jpg HOGY EZ ÖREGSULI. HÁT IGEN. AZ ÉJSZAKÁN KÍVÜL EZ AZ EGYETLEN ABBAN IS, HOGY EGY SZÁM(CÍM) EGY TEMATIKÁT AD VISSZA, AMI PERSZE A KÖVETKEZŐ LEMEZEN JOBBAN ELVÁRHATÓ, AZ ELSŐN (TALÁN) ELÉG IS ENNYI. EZ SZEMÉLYES KEDVENCEMMÉ VÁLT, SOKAT MENT A FEJEMBEN AZ  UTCÁN IS A HANGULATA ÉS A REFRÉN BLŐD EGYSZERŰSÉGE, TELITALÁLAT, ELISMERÉSEM.

ÉS AKKOR AZ ALBUM KÖZEPÉN A HIMNIKUS ALBUMCÍMADÓ P.R.O. DE SZERINTEM NEM EZ A LEGJOBB TREKK RÓLA, MINT MÁR MONDTAM – ENNEK ELLENÉRE (FŐLEG) AZ ÉNEKES REFRÉN NEKEM A FILA RAP JAM HANGULATÁT ADJA VISSZA ZENÉSTÜL. A KULTIKUSSÁ VÁLT BESZÓLÁSOK ÉS MEGOLDÁSOK HALLHATÓK A TREKKBEN, SZÉPEN BELE LEHET EZÁLTAL FELEDKEZNI, ÉS ÁTADNI MAGAD A RITMUSNAK, NEM BAJ, HA NEM IS HALLOD MIT MOND  - AMIBEN EGYÉBKÉNT FOLYTATÓDIK AZ ÖNBEMUTATÁS.

ELMÚLTAK A NAPOK - HÁT NEM IS TUDOM, ERRŐL A TREKKRŐL NEM AKAROK BESZÉLNI, ÉN LEHET, HOGY LEHAGYTAM VOLNA A LEMEZRŐL.

SPECIÁL – KÖSZÖNT A RÍMHEGY, REFRÉN NÉLKÜL. VÁLTÁS SINCS, EGY FRANKÓ LOOP MEGY KÖRBE. „NEM KÖVETEM A TÖMEGET”, IGEN , TÖREKVÉS VAN AZ EGYÉNI HANGZÁSRA (IS), MÁS KÉRDÉS, HOGY EZ NEM SIKERÜL 100%-BAN. A FANYALGÓKNAK VISZONT ÜZENEM, HOGY ENNEK ELLENÉRE IS ELŐRÉBB JÁRNAK MISKOLCON JELENLEG MINDENKITŐL. „ÚGY ALAKUL A JELLEMED, HA MINÉL TÖBBET MEGÉLSZ” ABSZOLÚT EGYETÉRTEK. TÖBB JÓ TANÁCS ELHANGZIK, ÓVATOS TANÍTÁS. BÓLOGATÓS.

AZ ÉJSZAKA CÍMŰ TREKK SZINTÉN VISSZAADJA A FILA RAP JAM-ET, KICSIT DARABOSABB, RÉGISESEBB, VISSZAFELÉ JÁTSZOTT EFFEKTTEL A HÁTTÉRBEN, KRIMINALISZTIKUS HANGULATOT AD VISSZA, „A MUTATÓ AZ ÓRÁN GYORSAN KÖRBESZALAD”, EZ A REFRÉN AZ EGYEDISÉGÜK LEGJOBB KÉPE, TÜKRE, DE EZT NEM AZÉRT ÍRTAM, MERT MINDNEK ILYENNEK KÉNE LENNI, CSAK ANNYIT MONDTAM, JÓ, HOGY NEM MINDEN SZÁMBAN UGYANOLYAN. EGYSZERRE NÉZEM A TREKKEKET KÜLÖN ÉS ÁTFOGVA AZ ALBUMOT. HALVÁNY TRIBE CALLED QUEST-ES HANGULATOT VÉLEK FELFEDEZNI. AZ JÓ.

OUTRO – SRÁCOK SZÖRNYEN HIÁNYOLOM AZ „ALÁÍRÁST”!! EZ CSAK ZENE, MINT EGY STÁBLISTA ALATT EGY SOROZAT VÉGÉN AMCSIBÓL, AHONNAN A RAP JÖTT. TALÁN ILLETT VOLNA BEMONDANI EGY BEMUTATKOZÓ NÉVLISTÁT ÉS EGY KÖSZÖNET-TISZTELET NÉVLISTÁT, ILLETVE ILYESMIT…

HÁT KÖSZÖNÖM A DEDIKÁLT TISZTELETPÉLDÁNYT, MEG FOGOM BECSÜLNI, ÉS A LEMEZEIM KÖZT JÓ HELYEN LESZ, VIGYÁZNI FOGOK RÁ. NEM GYŐZÖM HANGSÚLYOZNI, HOGYAZ AUDIO-LEMEZ MINDIG IS EGY JÓ CSAPAT ISMÉRVE, MERT A CD, KAZETTA VAGY BAKELIT HANGHORDOZÓK MINDIG EZERSZER TÖBBET FOGNAK ÉRNI AZ MP3-NÁL, ÉS ELSŐOSZTÁLYÚ HIVATKOZÁSI ALAPOK IS! A PROPELLER REKORDZ ELEGET TETT EGY TISZTESSÉGES, A MŰFAJJAL VALÓBAN ÉRDEMBEN FOGLALKOZÓ CSAPAT ELVÁRÁSAINAK, ÉS MOST MÁR CSAK AZT TUDOM MONDANI EDDIGI ELISMERÉSEIK FÉNYÉBEN, HOGY CSAK ÍGY TOVÁBB!

ÜDV ,ÉS KÖSZÖNÖM AZ ÉLMÉNYT:

TRÜKKÖS FELIKS